Truiense dierenpartij samen met Groen naar kiezer

De nieuwe Truiense dierenpartij WM&D (Welzijn, Mens & Dier) komt samen met Groen op bij de lokale verkiezingen van oktober 2018. Peter Van Dam (Groen) wordt de lijsttrekker.

WM&D werd door verschillende partijen uitgenodigd voor een samenwerking, maar van Groen kreeg de partij de meeste garanties om hun visiepunten waar te maken. "We zijn met een masterplan bezig om met een serieuze campagne naar de verkiezingen te gaan", zegt Lily Schelfhaut van WM&D. "Als we zetels behalen, krijgen we ook de garantie om ons beleid te mogen voeren."

Peter Van Dam (Groen) zal de lijst trekken, maar de rest van de lijst moet nog uitgewerkt worden. Ook de precieze invulling van de samenwerking ligt nog niet vast: zowel een kartel als een verbreding van Groen behoort tot de mogelijkheden. "De samenwerking komt er omdat WM&D vooral op sociaal vlak enorm bij ons aanleunt en we dierenwelzijn ook altijd hoog in het vaandel gehouden hebben", aldus Van Dam.

De ambitie van beide partijen is om samen twee zetels binnen te halen, waarbij elke partij in dat geval op één zetel mag rekenen. "Het zou zonde zijn om snipperpartijen te maken en dan eigenlijk niks te bereiken, terwijl je door samen te werken met mensen met hetzelfde gedachtegoed veel meer kunt bereiken", besluit Van Dam.

Meest gelezen