UHasselt krijgt nieuwe faculteit: revalidatiewetenschappen

De Universiteit Hasselt krijgt in september dit jaar een nieuwe faculteit bij: revalidatiewetenschappen.

De opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bestond al aan de UHasselt en maakte tot nu toe deel uit van de faculteit geneeskunde en levenswetenschappen. Maar de voorbije jaren bleef het aantal studenten en personeelsleden groeien. "De faculteit geneeskunde en levenswetenschappen telt nu 1700 studenten en 250 personeelsleden. En dat is te veel om nog werkbaar te zijn," zegt rector Luc De Schepper. "Daarom kiezen we nu voor een aparte faculteit."

Betere werking

Het opleidingsaanbod zelf verandert niet. Het grote voordeel is vooral de democratische werking van de faculteit volgens Luc De Schepper. "De studenten en proffen zullen vertegenwoordigd zijn in de faculteitsraden. De opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie wordt ook vertegenwoordigd in het college van decanen."

De nieuwe faculteit revalidatiewetenschappen gaat komend academiejaar al van start en zal ongeveer 850 studenten tellen.

Meest gelezen