Archieffoto
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

22 doden bij gevechten tussen het Egyptische leger en rebellen in Sinaï

Op het Egyptische schiereiland Sinaï zijn bij gevechten tussen het leger en islamitische rebellen 22 mensen omgekomen. Gewapende mannen met bommengordels en granaten hadden een militaire controlepost aangevallen, meldt het Egyptische leger.

Bij gevechten tussen Egyptische militairen en islamitische rebellen, centraal op het Egyptische schiereiland Sinaï, kwamen acht soldaten en veertien rebellen om.

“De gewapende mannen vielen vroeg in de ochtend een militaire controlepost aan”, dat meldt het leger in een verklaring. “Vier van hen brachten hun bommengordels tot ontploffing, daarbij werden acht soldaten gedood en 15 soldaten werden gewond.”

Het is de zwaarste aanval tegen de Egyptische veiligheidstroepen sinds president Abdel Fattah al-Sisi vorige maand herverkozen werd voor een tweede ambtstermijn. De president beloofde te werken aan de stabiliteit en veiligheid in Egypte.

“Noodtoestand opnieuw verlengen”

De Egyptische president Sisi maakte bekend dat hij de noodtoestand opnieuw met drie maanden gaat verlengen. "De politie en het leger krijgen door deze maatregel opnieuw uitgebreide mogelijkheden om het terrorisme en de financiering daarvan te bestrijden en de veiligheid in het hele land te handhaven."

Egypte vecht in de noordelijke deel van Sinaï tegen islamitische opstandelingen. De strijd brak uit toen de huidige president Sisi zijn voorganger Mursi van het Moslimbroederschap heeft verdreven, na volksprotesten tegen de heerschappij van Mursi. Dat gebeurde in 2013.

Meest gelezen