Hondenpoep laten liggen? Knokke-Heist zet voortaan camera's in om u te beboeten

Knokke-Heist gaat de camera's in de stad inschakelen om mensen te beboeten die de hondenpoep van hun huisdier niet opruimen. "Ik wil een propere badplaats voor onze bewoners en toeristen", zegt burgemeester Leopold Lippens. 

Hondenpoep die blijft liggen op de straat of -in het geval van de kustgemeenten - op het strand. Het is een vaak voorkomend probleem in verschillende steden en gemeenten. In Knokke-Heist hebben ze het er nu helemaal mee gehad en dus schakelt het stadsbestuur een tandje hoger. 

De burgemeester van de badplaats heeft een actieplan klaar om de overlast tegen te gaan. De komende maanden zullen GAS-ambtenaren samen met de politie extra controles uitvoeren. Daarbij zullen ze ook gebruikmaken van de beelden van de camera's die nu al in de stad hangen. 

Concreet zullen de beelden van de meer dan 20 camera's worden bewaard, waarna er van de overtreders een screenshot wordt genomen. Die wordt dan weer meegegeven met de wijkagenten en GAS-ambtenaren. "We zullen alle beschikbare veiligheidscamera's inschakelen om hondenbaasjes die de regels overtreden te identificeren", zegt Lippens. 

Lippens kwam in 2011 al met een ander idee om mensen die hondenpoep laten liggen te identificeren. Hij dacht toen aan een DNA-databank waarin het DNA van elke hond zou zitten. Elke hondendrol op straat zou zo naar de juiste hond - en dus ook naar het baasje - leiden. 

Uit het archief: Knokke-Heist worstelt al langer dan vandaag met  hondenpoep, zoals blijkt uit deze "Karrewiet"-reportage uit 2011 over Bart en Bert van de hondenpoeppolitie.

Videospeler inladen...

Meest gelezen