"Stairway to heaven" van Led Zeppelin staat opnieuw bovenaan de Classics 1000 van Radio 1

"Stairway to heaven" van Led Zeppelin staat opnieuw op de eerste plaats van de Classics 1000 van Radio 1. "Wish you were here" van Pink Floyd (vorig jaar op plaats 5) staat op de tweede plaats, "Child in time" van Deep Purple (vorig jaar op plaats 4) vult de top drie aan. 

Een hele week lang stond Radio 1 in het teken van de Classics 1000, de beste klassiekers op muzikaal vlak, gekozen door de luisteraars van de radiozender. Om iets voor 19 uur werd duidelijk dat "Stairway to heaven" van Led Zeppelin - net als de voorbije jaren - op de eerste plaats is gestemd. 

"Ne me quitte pas" van Jacques Brel is met de zeventiende plaats het hoogste Belgische nummer. Twee plaatsen verder staat "Mia" van Gorki, dat daarmee het eerste Nederlandstalige nummer is in de lijst. 

The Beatles doken dit jaar het vaakste op in de lijst: in totaal 29 keer. U2 verliest het vaakst: in vergelijking met vorig jaar staan er zes nummers van de groep minder in de lijst. 

De top 10 van dit jaar

  1. "Stairway to heaven" - Led Zeppelin
  2. "Wish you were here" - Pink Floyd
  3. "Child in time" - Deep Purple
  4. "Heroes" - David Bowie
  5. "Bohemian rhapsody" - Queen
  6. "A day in the life" - The Beatles
  7. "Shine on you crazy diamond" - Pink Floyd
  8. "The river" - Bruce Springsteen
  9. "Martha" - Tom Waits
  10. "Black" - Pearl Jam

De volledige lijst en meer informatie vindt u op de website van Radio 1.

Meest gelezen