Videospeler inladen...

"Poetin profileert zich als de bedachtzame staatsman die de wereld behoedt voor chaos"

Ruslandkenner Jan Balliauw stelt in Moskou vast dat ook de Russen geschrokken zijn van de bombardementen op Syrische doelwitten. Net als iedereen vrezen ze dat de crisis verder op de spits wordt gedreven. 

"Moskou reageert meestal met wat vertraging op dergelijke initiatieven, en asymmetrische reacties zoals cyberaanvallen zijn nog niet uit te sluiten", zegt Jan Balliauw.

President Vladimir Poetin was er gisteren wel vlug bij met een reactie, zei Balliauw. Die reactie was gematigd en zo profileert hij zich als een bedachtzaam en vredelievend staatsman. "De Russische president heeft meteen ook veel tijd gestoken in de versterking van zijn bondgenoot­schappen, onder meer met Iran en Turkije, met de nadruk op zijn streven naar een politieke oplossing."

Meest gelezen