Auto en trein botsen in Ruisbroek

In Ruisbroek, bij Puurs, is een trein op een auto gebotst aan een overweg. De inzittenden van de auto konden op tijd uitstappen, er vielen geen gewonden. Het ongeval veroorzaakte wel uren lang hinder voor het treinverkeer.

Het treinverkeer op de lijn Boom-Puurs is uren lang onderbroken geweest en de reizigers die op de trein van het ongeval zaten, zijn geëvacueerd. Ook daar vielen er geen gewonden. Om 16 uur meldde de NMBS via Twitter dat het treinverkeer herneemt.

Er werden vervangbussen voorzien en die werden ook ingezet voor wie de trein wil nemen tussen Antwerpen en Sint-Niklaas. Het toeval wil dat die lijn net dit weekend wordt omgeleid via de lijn Boom-Puurs omdat er gewerkt wordt ter hoogte van Zwijndrecht. 

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het ongeval precies gebeurd is, maar spoorwegbeheerder Infrabel laat weten dat de seingeving aan de overweg normaal gefunctioneerd heeft. Het lijkt er dus op dat de autobestuurder de seinen genegeerd heeft.

Meest gelezen