Beyoncé verrast op Coachella met (tijdelijke) reünie van Destiny's Child

Zangeres Beyoncé heeft gisteren als eerste zwarte vrouw ooit als headliner opgetreden op het Amerikaanse festival Coachella. En daarvoor haalde "Queen B" alles uit de kast. Tijdens haar twee uur durende show deelde ze niet enkel het podium met een leger dansers, haar man Jay-Z en haar zus Solange. Ook de geruchten over een gelegenheidsreünie van Destiny's Child bleken te kloppen.

Eigenlijk zou Beyoncé vorig jaar al headlinen op Coachella, maar ze moest dat optreden toen op het laatste moment annuleren door de zwangerschap van haar tweeling Sir en Rumi. Haar fans moesten dus een jaar extra geduld hebben. Dat ze uitkijken naar het optreden, was een understatement. Op sociale media circuleerde de hashtag "beychella", een verwijzing naar haar bijnaam "Queen B".

Bij het begin van haar concert bedankte ze het publiek "om hier de eerste zwarte vrouwelijke headliner te mogen zijn". Openingsnummer "Crazy in love" zong ze niet samen met manlief Jay-Z, wel met een typische brassband uit New Orleans. Jay-Z daagde wel later op, tijdens het nummer "Deja vu". Het koppel gaat vanaf de zomer samen op tournee.

Met haar zusje Solange kon er een dansje af tijdens een ander nummer. Tijdens de show kon een leger van een honderdtal dansers niet ontbreken. Beyoncé zong ook heel wat nummers uit haar album "Lemonade" en wisselde enkele keren van outfit. Ook een ode aan zangeres Nina Simone en activist Malcolm X maakten deel uit van de show. Beyoncé benadrukte haar dankbaarheid, voor haar plaats op de affiche, en het belang hiervan voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Maar het hoogtepunt van het optreden was zonder twijfel de gelegenheidsreünie van Destiny's Child. Het was van de halftime show tijdens de Super Bowl van 2013 geleden dat Beyoncé het podium nog eens deelde met haar vroegere kompanen Michelle Williams en Kelly Rowland. Ze zongen drie van hun grootste hits: "Say my name," "Soldier" and "Lose my breath", tot groot jolijt van het publiek.

Wie zich op Instagram ook als fan van Destiny's Child outte, is zangeres Adele. In enkele korte filmpjes met bijschrift "Beychella" toont ze zich al dansend in haar living van haar meest enthousiaste kant.

Meest gelezen