Videospeler inladen...

Bosbranden in Australië bedreigen huizen rond Sydney

In Australië hebben bosbranden al bijna 2.400 hectare bos verwoest in de buurt van de Sydney, de grootste stad van het land. Honderden mensen zijn sinds gisteren uit voorzorg geëvacueerd. Meer dan 500 brandweerlui proberen de brand onder controle te krijgen, met bijna 100 brandweerwagens en 15 blusvliegtuigen.

In het zuidoosten van Australië is het de afgelopen tijd uitzonderlijk warm en droog geweest voor de tijd van het jaar. Het is er nu herfst en normaal bedraagt de temperatuur dan zo’n 15 graden, maar nu tikt het kwik overdag bijna het dubbele aan. In combinatie met harde wind, is het moeilijk om de branden te blussen.

Volgens de politie mogelijk zijn de bosbranden met opzet is veroorzaakt. Hoe het ook zij: eigendommen in de voorsteden Holsworthy en Wattle Grove zijn bedreigd, maar volgens de brandweer van de deelstaat New South Wales, waarvan Sydney de hoofdstad is, zijn er nog geen berichten omtrent vernielde huizen.

Meest gelezen