Belgian Monarchy/Facebook

Jarige koning Filip schildert portret van zijn geliefde oom Boudewijn

Voor zijn 58e verjaardag vandaag heeft het Belgische hof een nieuwe foto van koning Filip op Facebook gepost. Daarop is de koning te zien die schildert. Wie goed kijkt, ziet dat Filip een portret afwerkt van wijlen koning Boudewijn.

Vorige jaar speelde prinses Eléonore - die trouwens morgen jarig is - nog viool voor haar vader op sociale media, dit jaar is het een nieuwe foto. Onze koning schildert graag in zijn vrije tijd.

Hij koos deze keer voor een portret van zijn geliefde oom, Boudewijn. Dat schilderij zal deze zomer ook tentoongesteld worden in het koninklijk paleis in Brussel. Niet geheel toevallig: eind juli is het 25 jaar geleden dat koning Boudewijn overleed tijdens zijn jaarlijkse vakantie in Villa Astrida in Motril (Spanje).

Die plotse dood greep duizenden landgenoten sterk aan. De beelden van de immense wachtrijen aan het paleis in de snikhete zon om Boudewijn te groeten, staan in het collectieve geheugen gegrift.   

Meest gelezen