Genieten van het mooie weer? Met een pintje kamperen aan het college in Peer

Niet alleen aan basisscholen kamperen ouders om zeker te zijn van een plaatsje voor hun kinderen, ook aan middelbare scholen doet het fenomeen zich voor. Aan het Agnetencollege in Peer kamperen tientallen ouders al sinds vrijdagavond voor de inschrijvingen die maandag om 10 uur starten.

Na de voorkeurinschrijvingen voor leerlingen die al een broer of zus op school hadden en kinderen van personeelsleden, zijn er nog 77 plaatsen beschikbaar. De ouders willen dus het zekere voor het onzekere nemen. Ze hebben zich geïnstalleerd met bedjes, eten en drank en proberen het wachten zo aangenaam mogelijk te maken.

Voor campusverantwoordelijke Rik Schepers is de grote opkomst niet helemaal een verrassing. "We zijn gekend om onze goede leerlingenbegeleiding en sinds we een nieuwbouw in gebruik hebben genomen, groeit het leerlingenaantal zienderogen. Voordien telden we 630 leerlingen, dit schooljaar zijn er dat al 827 en volgend schooljaar zullen we over de 900 gaan."

Toekomst

Ook als de 77 resterende plaatsen zijn ingenomen, zal de school maandag de inschrijvingen blijven noteren. De ervaring leert immers dat er achteraf toch nog leerlingen voor een andere school kiezen. Maandagavond zit het schoolbestuur trouwens samen om te bekijken wat er in de toekomst kan gedaan worden, want het nieuwe gebouw zit helemaal aan zijn limiet.

 

Meest gelezen