Nieuw onderzoek naar chemische wapens in Syrië

Na de bombardementen van gisteren, stellen de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk in de Veiligheidsraad een nieuwe resolutie voor met een omvattende oplossing voor het jarenlange conflict in Syrië.  Die bevat ook een politiek en een humanitair luik. 

De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk willen dat er eindelijk een einde komt voor het conflict in Syrië en dat willen ze vastleggen in een nieuwe VN-veiligheidsresolutie. Naast een nieuw onderzoek naar chemische wapens moet er ook een politieke en humanitaire oplossing komen in Syrië. Dat wil zeggen een duurzaam staakt-het-vuren en onbeperkte humanitaire hulp voor de slachtoffers. 

De tekst is opgesteld door Frankrijk en onderhandelingen over de nieuwe VN-resolutie zouden morgen beginnen. Vandaag beginnen inspecteurs van de organisatie voor de controle op chemische wapens trouwens aan een controle in de stad Douma, de plek waar vorige week een vermoedelijke chemische aanval plaatsvond. De Syrische autoriteiten hebben hen verzekerd dat ze hen toegang zullen verlenen. 

Meest gelezen