Overleden vrouw getuigt op eigen moordproces

In de Amerikaanse staat Ohio heeft een rechter beslist dat een overleden vrouw zal gehoord worden op haar eigen moordproces. Dat zeggen verschillende Amerikaanse media. De vrouw heeft voor haar dood een video opgenomen waarin ze getuigt hoe haar ex-vriend haar overgoot met benzine en in brand stak. De vrouw overleed vorig jaar aan haar zware brandwonden. 

De feiten speelden zich in 2015 af in Gahanna, een stad in de Amerikaanse staat Ohio. De 33-jarige Judy Malinowski werd door haar toenmalige vriend in de buurt van een tankstation overgoten met benzine en daarna in brand gestoken. Twee jaar lang verbleef ze in het hospitaal met ernstige derde- en vierdegraads brandwonden over haar hele lichaam. Ze verloor haar oren, twee vingers en kon niet meer stappen. In totaal onderging de vrouw 56 operaties.

Tijdens haar langdurig verblijf in het ziekenhuis, gaf Malinowski een interview over de man die haar verminkte. "Ik wist niet dat een mens zo slecht kon zijn. Hij stond daar gewoon en deed niets."

Ik wist niet dat een mens zo slecht kon zijn. Hij stond daar gewoon en deed niets. 

Haar ex-vriend moest zich voor de feiten al verdedigen voor de rechter. Die veroordeelde hem tot elf jaar gevangenis wegens het plegen van een misdadige aanval en ernstige brandstichting.

Nieuw proces: ditmaal voor moord

Maar in augustus vorig jaar stierf Malinowski aan de gevolgen van haar verwondingen. Ze liet daarbij twee kinderen na. Daarom moet de man nu opnieuw voor de rechter komen, ditmaal voor moord. Als hij daarvoor schuldig wordt bevonden, kan de man de doodstraf krijgen.

Op het proces zal de vrouw "post mortem" gehoord worden door de leden van de jury. De rechter in Ohio heeft namelijk beslist dat er een video zal afgespeeld worden, waarin de vrouw getuigt over wat haar overkomen is. Die video nam ze in het ziekenhuis op, vlak voor ze stierf. Volgens de rechter is het de eerste keer dat dit gebeurt. 

Meest gelezen