Videospeler inladen...

Rellen na wedstrijd Antwerp-Beerschot: politie zet waterkanon in en pakt 9 mensen op

Na de voetbalwedstrijd tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk zijn aan de Bosuil rellen uitgebroken. De sfeer was grimmig en de politie zette het waterkanon in. De rust is ondertussen weergekeerd. In totaal zijn negen mensen opgepakt. 

Nadat Antwerp vanmiddag de stadsderby had gewonnen van Beerschot Wilrijk heerste er aanvankelijk een rustige sfeer. Maar die sloeg uiteindelijk toch om.

Alles begon op het moment dat de Beerschot-supporters naar een afgesloten vak werden gebracht na de wedstrijd. Op zich is dat niet uitzonderlijk: bij een wedstrijd worden de fans van de bezoekende ploeg altijd gescheiden van de thuisploeg. "Enkele Beerschot-supporters gooiden projectielen naar de politie en probeerden een poort in te beuken", zegt VRT NWS-journaliste Caroline Van den Berghe ter plaatse.

Op hetzelfde moment verzamelden heel wat Antwerp-supporters aan de poort waar de bussen van de Beerschot-fans zouden buitenrijden, buiten het stadion. "Dat duurde kennelijk allemaal wat te lang voor de Antwerp-supporters. Ze gingen het hek te lijf en hebben projectielen over het hek gegooid."

De politie kwam tussenbeide en zette een waterkanon en pepperspray in. In totaal werden volgens de politie negen mensen bestuurlijk opgepakt. 

Meest gelezen