Videospeler inladen...

VS kondigt sancties aan tegen Rusland na blijvende steun voor Syrië: "Ze zullen het voelen"

De Verenigde Staten kondigen opnieuw sancties aan tegen Rusland, omdat het land het Syrische regime van president Bashar al-Assad blijft steunen. Dat zegt de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley. Om welke sancties het precies gaat, is niet duidelijk. 

De sancties zullen ten laatste morgen worden aangekondigd door de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin, zo zei Haley in een interview met de Amerikaanse zender CBS. "De sancties zullen alle bedrijven treffen die iets te maken hebben met Assad en zijn chemische wapens. Iedereen zal het voelen." Om welke sancties het precies gaat - en hoe zwaar ze zullen zijn -, is voorlopig nog niet duidelijk. 

De sancties komen er omdat Rusland het Syrische regime blijft steunen. In de nacht van vrijdag op zaterdag bombardeerden de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk verschillende plekken in Syrië als vergelding voor het gebruik van chemische wapens. Want het is het Syrische regime dat daarvoor verantwoordelijk is, zo klinkt het bij die drie landen. 

"We waren niet op zoek naar oorlog. Dat is het laatste wat de president wil", zegt Haley. "We wilden ook geen mensen vermoorden. We hebben gewoon een sterk signaal uitgestuurd, zodat het regime stopt met het gebruik van chemische wapens. We hopen dat er naar dat signaal wordt geluisterd. De bondgenoten van Syrië - Rusland en Iran - moeten weten dat ze de pijn hiervan ook zullen voelen."

Meest gelezen