"Fotootje op Instagram? Dat is weer 65.000 dollar verdiend!"

Echt succesvol kan men haar carrière als actrice voorlopig niet noemen, met vooral veel pogingen in vaak matig scorende bioscoopfilms en tv-series. Toch is Bella Thorne, nauwelijks 20, intussen uitgegroeid tot een fenomeen en dat vooral, of misschien zelfs uitsluitend, dankzij sociale media. "Voor mij is Instagram een volwaardige job", liet ze in een interview met lifestylewebsite Vogue zopas weten en daarvan kan ze blijkbaar erg rijkelijk leven.

Thorne heeft meer dan 17 miljoen volgers op Instagram, bijna 10 miljoen op Facebook en bijna 7 miljoen op Twitter. En dat loont dus.

Bella Thorne: "Ik ben opgevoed met het idee dat sociale media alles betekenen. Dus wil ik de wereld op die manier laten zien wie ik ben."

"Toen ik opgroeide, was het mijn moeder die zei van: "Kom, laten we cupcakes bakken en daarvan een foto nemen die we op sociale media kunnen zetten." Ik reageerde dan van: "Maar kunnen we niet alleen maar cupcakes maken en er geen foto van maken?" Maar mensen verliezen zich snel in sociale media: wat is er nog echt en wat is er nep?"

"Vanaf het moment dat ik als fotomodel werk -al vanaf ik 6 weken oud ben, en daar dank ik mijn moeder voor- tot nu heb ik zonder liegen élke dag van mijn leven gewerkt."

"Voor een blijvende foto- of videopost op mijn Instagram-account verdien ik tot 65.000 dollar (53.000 euro). Voor een 'story post' varieert de prijs tussen 10.000 en 20.000 dollar. Die laatste bedragen verdien ik ook als ik iets via Snapchat deel. Voor Facebook moet je onderhandelen, waar ik me dan ook op heb moeten toeleggen."

"Voor mij is Instagram een volwaardige job, voor 100 procent. Toen ik 18 was, had ik 200 dollar op mijn bankrekening staan. Een jaar later kon ik het huis waarin ik nu woon (waarvan de waarde op 2.000.000 dollar geraamd wordt, nvdr) kopen. Dat alleen maar dankzij sociale media."

"Wie zit er op sociale media? Welke zijn hun profielen? Wat lezen ze het langst? Maar ook, hoe krijg ik alles technisch onder de knie? Dat heb ik allemaal moeten leren. Om dan te komen tot het resultaat van: "Ah, dit is wat jullie willen zien?" Dat heb ik dan verder uitgewerkt. En ja, ik kan speels en blij zijn, maar ook verdrietig en triestig. Zoals ik me op dat moment voel, wil ik me tonen."

Meest gelezen