ATV-presentator Karl Apers op Antwerpse SP.A-lijst: "Mijn hart heeft altijd links geklopt"

Karl Apers, presentator op de Antwerpse regionale televisiezender ATV, zal bij de gemeenteraadsverkiezingen op de Antwerpse SP.A-lijst staan. Hij verlaat ATV. Het is nog niet duidelijk welke plaats Apers zal krijgen.

ATV laat weten dat Apers vanmorgen afscheid is komen nemen van zijn collega's op de redactie. Apers werkt sinds 1999 voor ATV, op dit moment presenteert hij het programma "Wakker op zondag", de Antwerpse variant van "De zevende dag".

"Dit is het juiste verhaal. Mijn hart heeft altijd links geklopt", zegt Apers op een persconferentie van SP.A. "Het ongenoegen over de manier waarop Antwerpen bestuurd is de voorbije periode was dermate groot dat ik de hand aan de ploeg wil slaan."

Lijsttrekker Jinnih Beels is blij met de overstap van Apers: "Karl is niet alleen 20 jaar journalist geweest, maar is vooral een heel fijne man. Hij is van Antwerpen afkomstig, kent de stad en heeft het beste ermee voor."

SP.A in moeilijkheden: "dit was een trigger"

Het is nog niet duidelijk welke plaats op de lijst Apers zal krijgen, toch is de top vijf van de lijst al bekend. "Er zijn geen beloftes gemaakt", aldus Apers. "Maar ik kan ook een rol spelen bij de districtslijst in Berchem, waar ik woon." Apers gaat ook een rol spelen achter de schermen "voor communicatie en dergelijke".

"We hebben zes jaar schijnbeleid gehad in Antwerpen", zegt Apers in "De wereld vandaag" op Radio 1. "Zo is er een schijnmobiliteit: ze zeggen dat ze voor de fietser zijn, maar het is een autostad gebleven." Daarnaast is de stad "veel te weinig bezig met het sociale".

"SP.A is op dit moment geen evidente keuze, maar dat was misschien wel een trigger om de uitdaging aan te gaan", zegt Apers. SP.A zit in zwaar weer, boegbeeld Tom Meeuws is al vaker in opspraak gekomen. Apers zegt dat hij lid is geworden van SP.A nadat hij was benaderd door de partij.

Meest gelezen