Leuvense bushalte vernoemd naar gierigaard

In Kessel-Lo heeft een bushalte van De Lijn een nieuwe naam gekregen: Pie De Nijper. Een historische figuur die bekendstond voor zijn gierigheid, maar ook heel wat betekend heeft voor het verenigingsleven.

Halte Wilselsesteenweg werd door buschauffeur Benny Dierckx altijd al Pie De Nijper genoemd. Net als door vele andere buurtbewoners. De nieuwe naam is dan ook meer dan logisch vertelt hij op de inhuldiging. "Bijna niemand kent de halte Wilselsesteenweg. Bovendien bekt het niet goed. Pie De Nijper was vroeger de naam van mijn café. Maar toen het tegen de grond ging, bleef iedereen de halte er voor, zo noemen. Dus heb ik het voorstel ingediend bij mijn oversten." En met succes: want vanaf nu is Pie De Nijper officieel een nieuwe halte in Kessel-Lo. 

Verjaardag

De inhuldiging gebeurt vandaag, uitgerekend op Benny's verjaardag. En dat zorgt toch wat voor emoties. "Het is zo mooi hoe de cirkel rond is. Vroeger had ik hier mijn café Pie De Nijper, nu een halte. En eigenlijk is een bus ook een beetje een café. Mensen hangen 'aan je toog', al ben ik nu na een kwartier van hen af", lacht hij. 

 

Meest gelezen