Videospeler inladen...

Dave Sinardet: "2e keer dat Tom Meeuws een mooi moment voor de SP.A doorkruist"

Hoewel de huiszoeking bij Tom Meeuws de voorstelling van Karl Apers als kandidaat voor de SP.A in Antwerpen bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft overschaduwd, is het weinig waarschijnlijk dat de 2 feiten verband houden met elkaar. Dat laat politicoloog Dave Sinardet verstaan in "Terzake".

Telkens de SP.A in Antwerpen positief nieuws wil brengen, gooit een nieuwe onthulling over Tom Meeuws roet in het eten: die conclusie zouden kwatongen durven te maken na de gebeurtenissen van vandaag. Net wanneer lijsttrekker Jinnih Beels ATV-boegbeeld Karl Apers als nieuwe kandidaat op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstelt, raakt bekend dat het gerecht een huiszoeking houdt bij Tom Meeuws.

Ook bij de voorstelling van Jinnih Beels als lijsttrekker enkele weken geleden, ging Meeuws met de aandacht lopen omdat op hetzelfde moment bekend raakte dat het gerecht een onderzoek naar hem had geopend over zijn handel en wandel toen hij nog directeur van De Lijn in Antwerpen was.

Rechtstaat

"Ik kan begrijpen dat sommige mensen zich afvragen of dit toeval is", zegt politicoloog Dave Sinardet vanavond in "Terzake". "Maar wat insinueren die mensen dan? Laat het parket doelbewust een huiszoeking plaatsvinden op hetzelfde moment dat de SP.A een persconferentie geeft? Dat zijn verregaande insinuaties die het functioneren van de rechtstaat in vraag stellen."

"Het lijkt er wel op dat iemand het nieuws naar de pers heeft gelekt", zegt Sinardet. "Dat is geen unicum. Sowieso is het de 2e keer dat Tom Meeuws een mooi moment voor de SP.A in Antwerpen doorkruist."

Beschadigingsoperatie

Ondanks alle heisa rond Meeuws, houdt de SP.A in Antwerpen nog steeds aan hem vast. "Ik denk dat de lokale afdeling het de N-VA niet wil gunnen hem van de lijst te halen", zegt Sinardet. "Ik denk dat hij het de N-VA ook zelf niet gunt. De SP.A in Antwerpen ziet dit als een doelbewuste beschadigingsoperatie van de N-VA."

"De houding van de SP.A in Antwerpen heeft ook een mooie kant. Blijkbaar heerst daar veel solidariteit. Ik denk dat de top van de SP.A in Brussel dit anders ziet en ongerust is, met name voorzitter John Crombez. Het zegt iets over zijn macht die blijkbaar niet zo groot is. Dit schaadt ook de SP.A op nationaal vlak want de verkiezingen in Antwerpen zijn nationale verkiezingen."

Meest gelezen