Dieven stelen maar liefst 56 vrachtwagenbanden

In Waregem zijn er bij Autobedrijven Ghistelinck 56 vrachtwagenbanden gestolen. Zo'n band weegt 200 kilogram. De dieven waren dus goed voorbereid.

Het is geen alledaags zicht: vrachtwagens die op betonblokken staan in plaats van wielen. Toch vonden de werknemers van het autobedrijf de trucks in die toestand. Volgens de zaakvoerder moeten de dieven met veel geweest zijn. Zo'n groot aantal zware wielen stelen doe je niet in een kwartier tijd. Het verlies voor het bedrijf is groot, de banden hebben een waarde van 35.000 euro.

Om de banden weg te halen groeven ze aarde weg aan een hoek van het bedrijventerrein. Op die manier konden ze de zware banden onder de omheining schuiven. Ze waren waarschijnlijk een paar uur bezig, zeker omdat ze geen materiaal mee hadden om de wielen los te schroeven.

Meest gelezen