Doodrijder Saar Gevaert moet zich verantwoorden voor tweede vluchtmisdrijf

De man die eind 2015 de 15-jarige Saar Gevaert doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, stond vandaag opnieuw voor de politierechter. Hij moet zich verantwoorden voor een tweede ongeval met vluchtmisdrijf dat hij pleegde, in november vorig jaar. De man beloofde nochtans na het eerst ongeval dat hij nooit nog achter het stuur zou kruipen.

De man die in december 2015 in Gits de 15-jarige fietsster Saar Gevaert doodreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, moest vandaag opnieuw voor de politierechtbank komen. Deze keer gaat het om een ander ongeval met vluchtmisdrijf, dat gebeurde in november vorig jaar, kort nadat de man in eerste aanleg veroordeeld was voor het eerste ongeval.

Voor het dodelijke ongeval op Saar Gevaert werd de man in beroep uiteindelijk veroordeeld tot 3 jaar en 1 maand voorwaardelijk, en een rijverbod van 10 jaar en 2 maanden. Tijdens het proces zei de man dat hij nooit meer de baan op wou. Hij leverde zijn rijbewijs zelfs vrijwillig in.

Maar de man kroop tóch nog achter het stuur. In november vorig jaar ging hij met de auto van zijn vriendin uit de bocht. De wagen belandde half in de gracht. De bestuurder liep daarna weg en dook twee dagen onder in het Antwerpse. Daarna ging hij zich uiteindelijk zelf aangeven bij de politie.

Gaat u dan nooit beseffen hoe u zich dient te gedragen in het verkeer?

De politierechter was erg scherp voor de bestuurder

De rechter was op de zitting vandaag erg scherp voor de man. “U had beloofd nooit nog achter het stuur van een auto te kruipen. Toch deed u dat opnieuw", zei de rechter. "Uw gedrag na het tweede ongeval - op de vlucht gaan en onderduiken - getuigt van een bijzonder kwalijke ingesteldheid. Vluchtmisdrijf is de meest asociale inbreuk die u zich kunt indenken. Gaat u dan nooit beseffen hoe u zich dient te gedragen in het verkeer?”  

Volgens zijn advocaat beseft de bestuurder dat het stom was om te vluchten. De man zei tegen de rechter dat hij geen uitweg meer zag omdat hij alles had verloren wat hij had, na het eerste dodelijke ongeval. Hij raakte zijn vriendin kwijt en zijn bedrijf ging failliet. Op 14 mei zal de rechter een uitspraak doen.

Meest gelezen