Duizenden kleine witte beeldjes palmen Grote Markt van Diest in

De Grote Markt van Diest staat vol met kleine witte beeldjes. De beeldjes kondigen de komst van een nieuwe school aan.

Vanaf 1 september krijgt Diest namelijk een nieuwe school, die zal De Prins heten. De school ontstaat door de fusie van Middenschool Prins van Oranje, Atheneum Diest, KTA1 Diest en KTA2 Diest. Ook basisschool Station krijgt een nieuwe naam, die zal voortaan De Kleine Prins heten. Om de vernieuwing onder de aandacht te brengen, werden duizenden kleine prinsjes gemaakt door de leerlingen van de richting beeldende kunsten. 

Mysterie opgelost 

Heel wat voorbijgangers reageerden vanmorgen verrast. "Het is wel leuk zo al die kleine beeldjes rond de trap. Ik moet me inhouden om er niet eentje mee te nemen. Ik heb geen idee wat ze betekenen." Dat mysterie is nu dus opgelost. De beeldjes kondigen de komst van een nieuwe fusieschool aan. 

Meest gelezen