Duurdere Beneluxtrein jaagt reiziger naar de bus: Flixbus telt 15 procent meer passagiers

Sinds vorige week betaalt u heel wat meer als u met de gewone intercitytrein van Brussel naar Amsterdam wil. De vrees van reizigersvereniging TreinTramBus dat meer mensen de bus zullen nemen, blijkt uit te komen. Busmaatschappij Flixbus zegt dat ze sinds vorige week 15 procent meer reizigers vervoert tussen Brussel en Amsterdam.

"Voor afgelopen week zien we een toename van 15 procent in onze boekingen op het traject Brussel – Amsterdam in vergelijking met de weken daarvoor", bevestigt Rosa Donat van Flixbus an VRT NWS. Die trend lijkt zich door te zetten, zegt ze. "Langdurig verwachten we hier nóg meer boekingen." Bij concurrent Ouibus kunnen ze nog geen cijfers meegeven.

Sinds vorige week week tel je 95,60 euro neer voor een retourticket Brussel-Amsterdam met de Beneluxtrein. Als u ruim op voorhand boekt, is dat 52 euro. Vroeger telde je voor een weekendretour maar 56 euro neer, maar dat is voorgoed verleden tijd.

Voor wie het met een klein budget moet doen, lijkt de bus een goed alternatief. Zowel Flixbus als Ouibus rijden elke dag verschillende keren tussen Brussel en Amsterdam. Een enkel ticket kan je al hebben vanaf 11 euro. 

"Ik vrees dat de trein zich uit de markt aan het prijzen is", zegt Stefan Stynen van TreinTramBus aan VRT NWS. "Als je bij wijze van spreken voor 15 euro naar Barcelona kan vliegen, waarom zou je dan 95 euro neertellen voor een retourtje met de trein naar Amsterdam." 

Meest gelezen