Fikse brand schrikt centrum Brasschaat op

Het centrum van Brasschaat werd opgeschrikt door een fikse brand in een kledingwinkel op de Bredabaan. De brand is nog niet onder controle en de straat is afgesloten.

Moeilijk onder controle te krijgen

Er vielen gelukkig geen gewonden, maar de brandweer is nog altijd druk bezig met blussen. "Het is moeilijk om de brand onder controle te krijgen", zegt Koen Van Der Zwalm van de brandweer. "De structuur van het pand is niet volledig stabiel, daardoor kunnen we niemand naar binnensturen. We pakken de brand langs de buitenkant aan. Dat is aan het lukken, maar het pand is wel helemaal verloren."

Oorzaak onbekend

De brand was zo intens omdat het gebouw vol textiel lag. Voorlopig is er geen gevaar voor de gebouwen naast de klerenwinkel, al is er wel wat rookschade bij het naburige uitvaartcentrum.  De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Meest gelezen