Videospeler inladen...

Huiszoeking bij Antwerps SP.A-boegbeeld Tom Meeuws: "Goed dat gerecht snel werkt"   

Het gerecht heeft een huiszoeking gehouden bij Tom Meeuws, de tweede op de lijst van de Antwerpse SP.A. De huiszoeking zou passen in het onderzoek naar Meeuws' periode als directeur bij vervoersmaatschappij De Lijn.  Meeuws zou toen creatief zijn omgesprongen met facturen. De huiszoeking zou passen in dit onderzoek. 

Eind maart raakte bekend dat het gerecht een onderzoek voert naar Tom Meeuws voor mogelijk geknoei met facturen van De Lijn. De openbaarvervoermaatschappij had zelf informatie overgemaakt aan het parket.

Meeuws was directeur van De Lijn in Antwerpen tussen 2013 en 2015. Bij de feestelijke opening van een nieuw premetrostation in Antwerpen zou hij facturen hebben laten opsplitsen in verschillende kleinere facturen, op die manier had hij geen toestemming nodig van de raad van bestuur.

De huiszoeking vindt plaats net op de dag dat SP.A-Antwerpen een persconferentie organiseert. Onder meer het nieuws dat journalist Karl Apers op de SP.A-lijst staat, raakt op die manier ondergesneeuwd.

Meeuws: "Goed dat onderzoek snel gevoerd wordt"

"Ik ben tevreden dat de speurders het onderzoek snel voeren", zegt Tom Meeuws. Hij heeft "het volste vertrouwen in het gerecht". 

Ook Jinnih Beels, de lijsttrekker van SP.A in Antwerpen heeft "het volste vertrouwen" in het gerecht. "We wisten dat er een onderzoek was en dat er gerechtelijke acties zouden komen in het kader van dat onderzoek."

Meest gelezen