Fonds de Dotation Maria Callas

Maria Callas, al meer dan 40 jaar geleden overleden, geeft als hologram concert in Brussel

De bekende operazangeres Maria Callas treedt in november op in Bozar in Brussel, als hologram weliswaar. Callas is al meer dan 40 jaar dood, maar ze zal door een 3D-projectie toch weer op het podium te zien zijn. De show werd eerder al vertoond in La Scala in Milaan en in de Metropolitan Opera in New York.

De temperamentvolle sopraan Callas is een legende. Ze stierf in 1977 op 53-jarige leeftijd. Om haar te eren komt de show van Stephen Wadsworth op dinsdag 27 november naar Brussel. Callas (als hologram) zal begeleid worden door een symfonisch orkest met 60 -echte- muzikanten. Er zullen ook originele opnames van haar gebruikt worden.  

Om u een idee te geven van hoe dat er ongeveer uitziet:

Het is zeker niet de eerste keer dat 3D-projectie wordt gebruikt om klinkende namen "tot leven te wekken". Deze maand nog staat een virtuele Roy Orbinson in de Stadsschouwburg van Antwerpen met "In dreams: hologram tour 2018".    

Meest gelezen