Videospeler inladen...

Moeilijkheden met elektronische betalingen door problemen bij Worldline

Er zijn technische problemen bij Worldline, het bedrijf dat elektronische betalingen mogelijk maakt. Daardoor kunnen mensen mogelijk geen elektronische overschrijving doen of iets kopen op het internet met hun kredietkaart. Worldline spreekt van een "zeer beperkte storing".

Op sociale media verschijnen tientallen berichten van mensen die hun internetaankoop niet kunnen betalen of die een overschrijving niet kunnen doorvoeren, vaak al urenlang. Ze krijgen het antwoord van hun bank dat er een probleem is bij Worldline en dat hen geen schuld treft.

De technische problemen zijn mogelijk het gevolg van een update die Worldline afgelopen nacht zou doorvoeren. Tussen middernacht en 4.30 uur zou er worden gewerkt aan het platform. In die tijd konden geen betalingen worden uitgevoerd.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen problemen ondervinden. Worldline laat weten dat het gaat om "zeer beperkte" storingen. Ze raadt klanten aan om in plaats van een kredietkaart een gewone bankkaart te gebruiken. Eerder waren er ook problemen met dat type kaart, maar die zouden ondertussen opgelost zijn.

Meest gelezen