Nederlandse politie vindt druglabs in grensstreek

De Nederlandse politie heeft op zeker 14 plaatsen in de grensstreek huiszoekingen en invallen gedaan op zoek naar drugs en druglabs.

In Echt, aan de grens met Maaseik, troffen agenten duizenden liters grondstof voor synthetische drugs aan.  In Weert was er een inval bij een woning aan de Kempenweg, net voor de grens bij Lozen. Hier werd een kleine hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. Ook heeft de politie het sterke vermoeden dat er een productielocatie voor drugs gevestigd is geweest volgens het Nederlandse dagblad De Limburger. 

In Zaltbommel werd een opslag en een lab gevonden. Er waren ook nog invallen in Venlo, Odiliapeel, Eindhoven, Den Bosch, Schijndel, Uden en Velden. Zes mensen zijn opgepakt. 

Vorige week werden nog verschillende opleggers met drugsafval gevonden aan onze kant van de grens, onder andere in Overpelt, Neerpelt en Lommel.  Het is nog niet duidelijk of de Nederlandse actie te maken heeft met het gevonden drugsafval bij ons.

Meest gelezen