Neef van Meghan Markle doktert origineel huwelijkscadeau uit

Iedereen wil natuurlijk zijn graantje meepikken van het komende huwelijk van prins Harry met Meghan Markle. Ook Tyler Dooley. Hij is de neef van Markle en is een van de pioniers in de VS wat het telen van cannabis betreft, nadat cannabis in 2014 in de Amerikaanse staat Oregon, waar Dooley woont en werkt, gelegaliseerd werd. "Gepassioneerd door cannabis", zoals hij zichzelf omschrijft, wil de 25-jarige man nu ook zijn populaire tante betrekken in zijn verhaal. Wat nochtans niet zo evident is omdat de Britten streng optreden tegen cannabisbezit. Maar dat weerhoudt Dooley er niet van te starten met nieuwe cannabissoort, genaamd "Markle's Sparkle".

Om zijn steentje bij te dragen tot het huwelijk is het dus Dooley’s voornemen om, samen met zijn broer TJ, de "Markle’s Sparkle" vanuit zijn woonplaats Grant’s Pass tot een succesnummer uit te bouwen. De cannabisboerderij telt momenteel een 25-tal medewerkers.

Dooley op de Britse nieuwswebsite Daily Mail: "Ik weet dat cannabis in Groot-Brittannië een taboe-onderwerp is. Maar voor ons is het normaal. Iedere leerling heeft ermee geëxperimenteerd tijdens zijn middelbare school."

"We weten allemaal dat prins Harry van een goed feestje houdt. Ik wil hem en Meghan beiden graag een rondleiding geven, mochten ze willen langskomen. En hen beiden de medische voordelen van cannabis uitleggen."

"De hedendaagse soorten die we telen zijn krachtiger dan vroeger. Dat is een feit. Maar ik ontken dat het een softdrug is die de deur openzet naar zwaardere drugs. Alcohol en tabak zijn veel schadelijker. Voorgeschreven medicijnen doden ieder jaar veel meer Britten en Amerikanen. Dankzij cannabis worden patiënten van hun verslavende pijnstillers afgeholpen."

"Men mag deze industrie controversieel noemen. Maar ik ben blij in een industrie gestapt te zijn die nog groeiende is en die mensen waar ook ter wereld kan helpen. Hier in Oregon hebben we bewezen dat het recreatief gebruik van cannabis toelaten, werkt en dat de maatschappij er niet door in chaos afgegleden is."

Meest gelezen