Videospeler inladen...

Zes maanden cel geëist tegen politieman voor racistische uitlatingen tegen Jinnih Beels 

In Mechelen is het proces gestart tegen een politie-inspecteur die vervolgd wordt wegens racistische uitlatingen. De man verspreidde begin vorig jaar in een Whatsapp-groep een racistische fotomontage van de ex-commissaris en politica Jinnih Beels. Hij riskeert zes maanden cel. 

"En waarom zou ik je een hand moeten geven? Jou kleur staat mij niet aan." Die woorden circuleerden begin 2017 in een Whatsapp-groep van de Mechelse politie. Ze waren gefotoshopt op een fotomontage van Jinnih Beels. De huidige politica, zelf half Indisch, was op dat moment aan de slag als diversiteitsmanager binnen de politiezone Mechelen-Willebroek. Intussen is ze lijsttrekker van de SP.A in Antwerpen. 

De schrijver van de woorden bleek een 37-jarige hoofdinspecteur. Hij zou de foto verspreid hebben in de Whatsapp-groep. Toen de foto uitlekte, werd de hoofdinspecteur onmiddellijk geschorst. Het parket startte een onderzoek en besliste om de man te vervolgen voor aanzetten tot haat en discriminatie.

Het parket heeft voor de man nu zes maanden cel gevorderd. De politiezone Mechelen-Willebroek heeft zich burgerlijke partij gesteld. De zone vraagt één euro schadevergoeding. 

Meest gelezen