Spitsstroken moeten fileprobleem op E17 tussen De Pinte en Zwijnaarde oplossen

Op de E17 zijn tussen het op- en afritten­complex van De Pinte tot aan de verkeerswisselaar in Zwijnaarde werken gestart. Er worden op 3 plaatsen spitsstroken aangelegd.

Tussen het op- en afrittencomplex in De Pinte en de verkeerswisselaar in Zwijnaarde staan geregeld files tijdens de spits. Daar wil het Agentschap Wegen en Verkeer iets aan doen. Daarom worden er 3 spitsstroken aangelegd. Dat zijn pechstroken, die afgebakend zijn met dikke strepen van 10 meter lang. De stroken zijn enkel toegankelijk tijdens de spits en wanneer er een groene pijl boven het rijvak verschijnt.

"De hinder bij de aanleg van de stroken, blijft beperkt," zegt Irene van der Craats van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Enkel tijdens de laatste fase, van 27 tot 30 april, zal er hinder zijn. Dan moet het doorgaand verkeer richting Antwerpen over twee versmalde rijstroken. De afrit naar de E40 in de richting van Brussel en Oostende zal gesloten zijn en de auto's moeten dan via de afslag naar het Universitair Ziekenhuis van Gent." Het einde van de werken is voorzien rond eind april. 

Meest gelezen