Panda Tian Bao krijgt er misschien een broertje of zusje bij

Panda Hao Hao uit Pairi Daiza is opnieuw geïnsemineerd met het zaad van Xing Hui. Dat meldt het dierenpark op Facebook. Tian Bao was bijna twee jaar geleden het eerste pandaatje dat in België geboren is. Die panda krijgt er dus misschien een broertje of zusje bij.

Volgens het dierenpark is de inseminatie goed verlopen. Het is nu afwachten of het ook effectief zal leiden tot een zwangerschap. Als dat gebeurt, wordt de panda die daaruit voortkomt de tweede pandabeer die in België wordt geboren, na Tian Bao bijna twee jaar geleden.

Toch zal ook dat pandawelpje niet de Belgische nationaliteit verwerven. De ouders Hao Hao en Xing Hui zijn voor 15 jaar uitgeleend aan België door de Chinese overheid. Als de panda's bevallen van een pandawelpje, wordt dat jong ook eigendom van de Chinese staat.

Meest gelezen