Archieffoto

Werkzoekenden kunnen via VDAB gratis reddersbrevet behalen

Via de VDAB kunnen werkzoekenden voortaan hun brevet van Hoger Redder halen, om mee aan de slag te gaan in een zwembad of aan een open zwemvijver Dat meldt de Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling. De opleiding is voor werkzoekenden volledig gratis.

De bedoeling van de maatregel is onder meer om het tekort aan beroepsredders in zwembaden weg te werken. Werkzoekenden die interesse hebben om als redder aan de slag te gaan maar nog niet beschikken over het brevet van hoger redder, kunnen via VDAB een opleiding van 64 uur volgen.

Met dat diploma kan je als redder aan de slag in zwembaden en in open zwemvijvers, zoals De Nekker in Mechelen of het Zilvermeer in Mol. Voor een job als strandredder kom je met dit brevet niet in aanmerking. Daarvoor moet je de opleiding "Redder aan zee" volgen.

De VDAB organiseert in zes steden vooropleidingen om de slaagkansen van geïnteresseerden te vergroten. Dat gebeurt in Antwerpen, Gent, Leuven, Izegem, Geel en Genk. Tijdens de vooropleiding krijgen de cursisten een initiatie EHBO, zwemtraining in functie van de fysieke voorbereiding op de reddersproeven, en minstens één bijkomende zwemtraining per week. Tegelijk leren ze solliciteren en omgaan met conflictsituaties. De cursus Hoger Redder zelf wordt georganiseerd in Antwerpen, Gent en Leuven.

Meest gelezen