Archieffoto
Foto: Erik-Jan Ouwerkerk

Verkeersongeval waarbij hoogzwangere vrouw omkwam, vond plaats na achtervolging

Het verkeersongeval zaterdagnacht in Beloeil, in Henegouwen, waarbij een hoogzwangere vrouw en haar ongeboren baby omkwamen, heeft plaatsgevonden na een achtervolging. Dat meldt het parket van Doornik.

De vrouw stond op het punt te bevallen en werd door haar partner naar het ziekenhuis van Aat gebracht. De bestuurder stak daarbij zijn waarschuwingslichten aan, om aan te tonen dat hij haast had. Een andere bestuurder nam dat verkeerd op en begon de wagen te achtervolgen.

De wagens hebben ekaar herhaaldelijk en aan hoge snelheid voorbijgestoken. Een andere wagen was daarvan getuige. In een bocht raakte de wagen met daarin het slachtoffer van de weg, draaide rond zijn as en belandde tegen de achterliggende wagen.

De vrouw (23) en de ongeboren baby overleefden het ongeval niet. De vader (21) van het kind is nog steeds kritiek. Volgens het parket had de bestuurder van de andere wagen gedronken.

Meest gelezen