AFP or licensors

Volkswagen verkoopt recordaantal wagens

Volkswagen heeft in het eerste kwartaal een verkooprecord gevestigd. De Duitse autobouwer leverde 2,6 miljoen wagens, of 7,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die het bedrijf zelf heeft vrijgegeven.

Met 2,6 miljoen verkochte wagens in het eerste kwartaal scoort Volkswagen 7,4 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De autoconstructeur bouwt dus voort op het recordjaar 2017. Het verkocht toen een wereldwijd recordaantal van 10,74 miljoen voertuigen.

Het is een drukke week bij Volkswagen. Donderdag moest topman Matthias Müller plaats ruimen voor de Oostenrijker Herbert Diess. Müller werd verweten dat hij niet snel genoeg inspeelde op de veranderende markt. De nieuwe CEO kondigde meteen een herschikking aan van alle merken en wil extra aandacht geven aan de opmars van elektrische wagens.

Meest gelezen