Man bedreigt agenten met wapen op Kortrijkse jeugdrechtbank

Op de rechtbank van Kortrijk heeft een man twee politie­agenten bedreigd met een vuurwapen dat hij van hen had afgenomen. Hij zou zelfs de trekker hebben overgehaald, maar het wapen was niet schietklaar gemaakt. De man moest samen met zijn minderjarige zoon voorkomen bij de jeugdrechter voor een zaak over het hoederecht. Hij kon overmeesterd worden en is opgepakt.

Op de rechtbank in Kortrijk heeft een man uit Avelgem vanmorgen twee agenten bedreigd met hun eigen vuurwapen. De man moest samen met zijn minderjarige zoon voorkomen bij de jeugdrechter voor een zaak over het hoederecht.

Maar er ontstond een schermutseling tussen de vader en de agenten. Daarbij slaagde de man erin om het vuurwapen van een agente af te nemen. Daarmee bedreigde hij de twee agenten. De man zou het wapen tegen de nek van de agente geduwd hebben. Hij zou ook de trekker hebben overgehaald, maar het wapen was niet schietklaar gemaakt. 

Een tiental agenten kwamen daarna te hulp en konden de man overmeesteren. De minderjarige zoon van de man vluchtte weg en is nog spoorloos. De twee agenten die bedreigd werden, zijn in shock en lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Meest gelezen