Videospeler inladen...

Woensdag is er opnieuw een flitsmarathon

Van woensdagmorgen zes uur tot donderdagochtend zes uur organiseert het Europees politiesamenwerkings­verbond TISPOL opnieuw een flitsmarathon. 24 uur lang houdt de politie ook in ons land snelheidscontroles langs de snelwegen, gewestwegen en lokale wegen.

De federale politie en heel wat lokale politiezones zullen vanaf woensdag­ochtend 6 uur massaal flitscontroles uitvoeren. De actie zal tot 6 uur donderdag­ochtend duren. De flitsmarathon is een Europees initiatief en wordt georganiseerd door TISPOL, de koepelorganisatie van Europese wegpolitiekorpsen. Ook in de buurlanden zal de politie extra waakzaam zijn.

"Mensen die nog altijd denken dat snel rijden een triviale overtreding is, denken beter nog eens na. Rijden met een te hoge snelheid heeft een verwoestende impact op de veiligheid van de andere weggebruikers, waardoor zowel het risico op een ongeval als de ernst van de gevolgen toenemen", zegt Paolo Cestra, voorzitter van TISPOL.

Negende flitsmarathon

Het is al de negende flitsmarathon. Bij de vorige editie, op 11 oktober 2017, controleerde de politie bijna 1,3 miljoen voertuigen. Meer dan 36.000 mensen werden betrapt op te snel rijden. Een record en een ontgoocheling voor de politie, die toen nog maar net een grote sensibiliserings­actie had gehouden. Daarin gingen Ouders van Verongelukte kinderen in gesprek met hardrijders.

Meest gelezen