Belga

"Toruk" van Cirque du Soleil komt in 2019 naar Antwerpen

"Toruk" van Cirque du Soleil komt in 2019 naar Antwerpen. Het spektakel dat geïnspireerd is door de film "Avatar" van James Cameron zal van 14 tot 17 maart te zien zijn in het Sportpaleis. 

Cirque du Soleil neemt de toeschouwer mee naar het universum van James Cameron en laat ook het handelsmerk van de regisseur zien, met onder meer multimediaprojecties en een geluidsband "met cinematografische accenten".

Het spektakel wordt verteld door een Na'vi, de naam van de inheemse bevolking op de planeet Pandora waarvan "Avatar" het verhaal vertelt. "Toruk" speelt zich af duizenden jaren voor de intriges in de film. Een ramp dreigt de boom der zielen te vernielen, en twee jongens van de Omatikaya-stam vertrekken op onderzoek, samen met hun nieuwe vriend Tsyal, van de Toruk, een roofdier dat regeert over de hemel van Pandora, opdat die hen zou helpen om de voor de Na'vi heilige boom te redden.

Meest gelezen