Antwerpse scheepvaartpolitie verhuist naar betere locatie

De scheepvaartpolitie in Antwerpen krijgt een nieuw gebouw. De huidige gebouwen liggen nogal afgelegen, en de nieuwe locatie moet de werking van de scheepvaartpolitie ten goede komen. De eerste steen hiervoor is intussen gelegd.

Sneller ter plaatse

Het huidige gebouw is verouderd, te klein en niet makkelijk te bereiken. De nieuwe locatie ligt aan de Blauwhoefstraat, ook in de haven, vlakbij de Tijsmanstunnel. "Van hieruit zijn de ploegen van de scheepvaartpolitie veel sneller te plaatse", zegt hoofdcommissaris Hans Morren. "Nu verliezen onze ploegen vaak een half uur omdat we zo afgelegen zitten. Ook de diensten van de havenkapitein zijn hier. Met hem werken we nauw samen. Onze boten zullen hier samen liggen. Dat maakt samenwerken efficiënter."

Ook gebouw op Linkeroever blijft

Eind volgend jaar zou het nieuwe gebouw op de rechteroever er moeten staan. De Scheepvaartpolitie heeft ook een gebouw op de linkeroever. Dat blijft, zeker met de verdere ontwikkeling van de Waaslandhaven. Want meer containers betekent mogelijk ook meer criminaliteit. Op Linkeroever is de douane vlakbij, waar vaak mee wordt samengewerkt.

Meest gelezen