Reporters

Beyoncé schenkt 100.000 dollar voor beurzen in zwarte universiteiten

Beyoncé heeft aangekondigd dat ze 100.000 dollar aan studentenbeurzen schenkt aan vier "historisch zwarte" universiteiten. 

De 100.000 dollar (80.700 euro) wordt verdeeld over vier universiteiten. Het gaat om Xavier University of Louisiana, Wilberforce University in Ohio, Tuskegee University in Alabama en Bethune-Cookman University in Florida. Elke universiteit krijgt 25.000 dollar (20.100 euro). 

De Amerikaanse zangeres kondigde haar schenking aan na haar optreden op Coachella afgelopen weekend. Dat werd door NBC News omschreven als "een viering van de invloed van de Afro-Amerikaanse cultuur". Variety noemde de show een "muzikale, visuele en fysieke triomf". Beyoncé had meer dan 150 performers mee op het podium. Het was ook de eerste keer dat een zwarte vrouw headliner was op het festival. 

Vorig jaar ondersteunde Beyoncé in de nasleep van het uitkomen van haar album "Lemonade" ook al vrouwelijke studentes. Nu komen ook mannen in aanmerking voor de beurzen. 

Komende zaterdag staat Beyoncé opnieuw op Coachella. Zij en haar man, rapper Jay Z, gaan vanaf juni ook samen op tournee door de VS en Europa. 

Meest gelezen