Videospeler inladen...

Dode na motordefect op vlucht New York-Dallas

In de Verenigde Staten is een vliegtuigpassagier om het leven gekomen. De motor van het vliegtuig ontplofte niet lang na het opstijgen van een vlucht van Southwest Airlines vanuit New York richting Dallas. Een raam van het vliegtuig raakte zwaar beschadigd waardoor een passagier het leven liet.

Aan boord van het toestel zaten volgens Southwest Airlines 144 passagiers en vijf bemanningsleden. Na het incident is het vliegtuig geland in Philadelphia. De meeste passagiers raakten niet gewond, zeven passagiers hadden lichte verwondingen. Eén vrouw is echter om het leven gekomen.

Het is nog niet duidelijk wat de ontploffing in de motor veroorzaakt heeft. De Boeing 737, het type toestel waarmee dit incident is gebeurd, is een bijzonder populair vliegtuig. In Europa vliegen onder meer Ryanair en TUIfly hoofdzakelijk met Boeing 737's. Southwest Airlines heeft maar liefst 713 van dit soort toestellen in dienst.

De CEO van Southwest Airlines heeft een filmpje op Youtube gepost om zijn medeleven aan te bieden aan nabestaanden van het slachtoffer. (Lees verder onder de video)

Passagiers aan boord van het vliegtuig maakten foto's en filmpjes van het incident. 

Meest gelezen