Blankenberge zet drones in om op meeuwennesten te jagen

Blankenberge zet als eerste kustgemeente drones in om meeuwennesten te spotten. Op die manier kunnen de eieren sneller gevonden en doorgeprikt worden. De strijd tegen overlast wordt op die manier opgedreven.

In Blankenberge is er voor de allereerste keer een drone de lucht ingestuurd om meeuwennesten op te sporen. Het is de bedoeling van de stad om twee keer per maand alle daken te controleren op meeuwennesten.

Meeuwen zorgen al jaren voor overlast aan de kust. Ze pikken vuilniszakken open en vallen toeristen lastig. Met de drones wil de stad Blankenberge om de twee weken de daken controleren op meeuwennesten. Burgemeester Ivan De Clerck (Open VLD) wil de overlast zo sneller aanpakken.

Nepeieren

"Met de drones kunnen we nesten detecteren, om daarna de eieren te doorprikken en te vervangen door nepeieren. Het resultaat van deze maatregel zullen we pas over enkele jaren merken. We willen dit project wel op een leuke en duurzame manier uitwerken", vertelt burgemeester Ivan De Clerck. 

Ook in Oostende zullen ze dit seizoen drones gebruiken om meeuwennesten op te sporen.

Meest gelezen