Eikenprocessierupsen laten zich weer zien, provincie Antwerpen brengt interactieve kaart uit

De lente is begonnen en dat betekent ook dat de
eikenprocessierupsen stilaan weer uit hun eitjes sluipen. In een aantal gemeenten veroorzaken deze rupsen heel wat hinder. Daarom lanceert de provincie Antwerpen een interactieve kaart die een overzicht van de aanwezige nesten geeft.

De rupsen zijn in het bezit van irriterende brandharen die
brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Ze groeien later wel uit tot mooie onschuldige nachtvlinders vandaar dat de overheid een zeer voorzichtig bestrijdingsbeleid hanteert. 

Om te weten waar er hinder is van de eikenproccierups, heeft de provincie Antwerpen een interactieve eikenprocessierupsenkaart ontwikkeld. De gemeenten, steden en burgers kunnen er locaties aanduiden waar er rupsen aanwezig zijn. 

Op deze kaart worden ook de bestrijdingen aangeduid. Er wordt weergegeven waar je niet met biociden mag spuiten in de voor de natuur kwetsbare zones. Intussen gebruiken 67 gemeenten en steden in de provincie Antwerpen de interactieve kaart.

Meest gelezen