Videospeler inladen...

Burgemeester van Anderlecht verbaasd: "Te laat voor voetbalstadion in Neerpede"

Bij het gemeentebestuur van de Brusselse gemeente Anderlecht wordt ietwat verbaasd gereageerd op het nieuws dat Marc Coucke overweegt een nieuw voetbalstadion te bouwen in Neerpede. "Dat is een oplossing die 11 jaar geleden (red. door de club) geweigerd is", zegt burgemeester Eric Tomas (PS). "Nu is het te laat."

Coucke overweegt drie pistes voor de toekomst: de uitbreiding van het huidige stadion, een gloednieuw stadion in Neerpede of een gloednieuw stadion "elders in het Brusselse". De Anderlechtvoorzitter doet die uitspraken in een reportage van "Pano" die morgen wordt uitgezonden. Bij het gemeentebestuur zijn ze verwonderd over het nieuws.

Volgens de burgemeester zijn in 2006 daarover al discussies gevoerd met de voetbalploeg. "Er waren toen drie pistes: een nieuw stadion in de industriezone, een nieuw in Neerpede en het huidige stadion uitbreiden", zegt hij aan VRT NWS. "Anderlecht was niet geïnteresseerd in de industriezone en Neerpede en besliste het huidige uit te breiden. We hebben daarvoor in 2013 en 2015 een vergunning gegeven, daar is niets mee gebeurd door de discussie over het Eurostadion (red. het nieuwe stadion op de Heizel dat er uiteindelijk toch niet komt)."

De burgemeester vindt het niet kunnen dat de voetbalclub een bocht van 180 graden maakt. "Nu komen ze met een oplossing die ze 11 jaar geleden geweigerd hebben", zegt hij. "Het is te laat." De burgervader wijst erop dat in de zone van Neerpede, waar ook de oefenterreinen van de club zijn, intussen is geïnvesteerd door andere spelers en voor andere sporten. "Terugkeren naar de situatie van in 2006 is onmogelijk", klinkt het resoluut.

Terugkeren naar de situatie van in 2006 is onmogelijk

Het gemeentebestuur blijft erbij dat de uitbreiding van het huidige stadion de beste oplossing is. "Ik heb dat ook tegen meneer Coucke gezegd", zegt de burgemeester. "Ik dacht dat hij geluisterd had en ben dus een beetje verbaasd nu."

Videospeler inladen...

Meest gelezen