Gentse fotografe wint opnieuw internationale prijs voor mooiste geboortefoto

Geboortefotografe Marijke Thoen uit Gent heeft, net als in 2016, de prijs "geboortefoto van het jaar" gewonnen, met bovenstaand beeld. Elk jaar organiseert de International Association of Professional Birth Photographers onder haar 1.200 leden uit 51 landen een wedstrijd waarbij gestreden wordt om de titel van "geboortefoto van het jaar". Thoen wint dus al voor de tweede keer én er is een verband tussen beide bekroonde foto's.

Thoen nam haar winnende foto in een ziekenhuis in Oostende. Opvallend detail: op die foto is rechts van de kersverse baby ook het meisje te zien, die op Thoens winnende babyfoto uit 2016 stond. De nu tweejarige Nelle woonde de geboorte van haar broertje Cisse bij, en is dus te zien op beide winnende babyfoto's van Thoen.

Marijke Thoen fotografeerde haar eerste bevalling in 2008. Tien jaar later is ze uitgegroeid  tot de meest gerenommeerde geboortefotografe van ons land. Ze won al vijf internationale fotografie-awards. "Ik hoor heel vaak dat mensen niet eens hebben beseft dat ik bij een geboorte aanwezig was. Dat vind ik altijd een heel mooi compliment. Ik zet niks in scène, ik werk niet met een vastgelegd regie: ik registreer".

Sinds een aantal jaren zit het aantal geboortefotografen in de lift. "Mensen moesten deze vorm van fotografie echt leren kennen. Ik ben ermee begonnen in 2008, het jaar waarin ik zelf voor de tweede keer moeder werd. Mensen kennen me steeds beter: mijn agenda staat vol tot eind dit jaar".

kasto80

Meest gelezen