Rechter vindt café 't Velootje in Gent te smerig

De uitbater van 't Velootje in het Patershol in Gent krijgt een straf omdat z'n café te vuil is. Het café is volgens het voedselagentschap te vuil om goed te zijn. Het café werd ook al eens afgekeurd door de brandweer omdat het onveilig is. De bruine kroeg lokt al jaren toeristen die net gecharmeerd zijn door het rommelige interieur.

De cafébaas kreeg al eens een kans van de rechter om zijn zaak goed onder handen te nemen, maar een nieuwe controle toonde aan dat er niets veranderd is. Het rapport spreekt over een grote wanorde, viezigheid in de koelkast en stoffige glazen.

De advocaat van de uitbater zegt dat er een verschil is tussen het maken van vers eten of het openen van een zakje chips. "Rommelig is niet vuil, ik ga niemand vergiftigen", zegt de cafébaas.

Het proces werd uitgesteld zodat de verdediging bewijzen kan voorleggen, maar dringend blijkt het niet te zijn, want vandaag bleek dat het café er nog altijd slordig bij ligt. 5 juni velt de rechter een vonnis. De cafébaas riskeert een boete van 3.000 euro.

Meest gelezen