Halse chocolatier pakt uit met hyacintenpraline

Sinds afgelopen weekend trekken weer heel wat toeristen naar het Hallerbos om de paarse wilde boshyacinten te bewonderen. De Halse handelaars proberen in te spelen op het toerisme. Zo heeft chocolatier Marleen uit Halle een hyacintenpraline ontworpen.

Vandaag komt er een nieuwe praline bij in het assortiment: de hyacintenpraline met paarse vulling. Chocolatier Marleen Van Volsem heeft daarvoor een cursus gevolgd om met kleuren in chocolade te werken.

Paarse kleurstof

Om de pralines te maken, worden geen hyacinten uit het Hallerbos geplukt, want de vulling van de pralines is enkel paars door een kleurstof. Paarse hyacinten komen er dus niet aan te pas. Maar Marleen weet wel handig in te spelen op de horde toeristen die Halle tegenwoordig overspoelen. Volgens haar zal de hyacintenpraline bij iedereen in de smaak vallen.  

Meest gelezen