Hans Teeuwen steekt de draak met Dotan: "De trilling in mijn stem is geacteerd"

In navolging van de video van Dotan waarin hij zijn trollenleger op sociale media toegeeft, heeft Hans Teeuwen een eigen "excuusvideo" gemaakt. Daarin steekt de Nederlandse komiek flink de draak met de Nederlandse singer-songwriter.

Schijnbaar sober, aangeslagen en met de tranen in de ogen: zo spreekt Hans Teeuwen de kijker toe in een "excuusvideo" die hij gisteravond op zijn Facebookprofiel heeft geplaatst. Daarin biedt hij "verontschuldigingen" aan voor misbruik van sociaalnetwerksites om zijn carrière een handje te helpen.

De video is een parodie op een gelijkaardige video die Dotan eerder op de dag op zijn Facebookprofiel plaatste en waarin hij zijn trollenleger op sociale media toegeeft.

De voorbije jaren maakte de singer-songwriter tientallen valse profielen aan waarmee hij nieuws over zijn muziek op sociaalnetwerksites probeerde te manipuleren en te sturen.

Soms ging hij nog een stap verder en zoog hij positieve verhalen gewoon uit zijn duim. Zo verzon hij een ontroerende ontmoeting met een jonge fan die aan leukemie leed in de hoop zo in de smaak te vallen.

Er was geen busje en ze hadden ook geen reuma. Er was helemaal niemand.

"Het is zo dat ik aan het begin van mijn carrière en ook halverwege en nu op het einde af en toe gebruikgemaakt heb van sociale media om een bepaald imago te creëren", aapt Teeuwen Dotan na in zijn video. "Ik schaam me voor de dingen die niet helemaal eerlijk en waar waren."

"Het verhaal dat ik met een groep reumapatiënten naar de Euromast [in Rotterdam] ben gegaan om hen de dag van hun leven te geven, is niet helemaal waar. Er was geen busje en ze hadden ook geen reuma. Er was helemaal niemand."

Er ligt al een video klaar om me voor de onoprechtheid van deze video te excuseren.

"Wat ik misschien nog het moeilijkste vind om toe te geven, is dat ook deze boodschap niet helemaal oprecht is. De trilling die je nu in mijn stem hoort, is geacteerd. Er ligt ook al een video klaar om me voor de onoprechtheid van deze video te excuseren."

"Ik heb het gevoel dat ik in een spiraal van excuusvideo's ben terechtgekomen waarbij de ene video een andere uitlokt. Ik ben bang dat ik de rest van mijn leven bezig zal zijn met het aanbieden van mijn excuses."

Bekijk de "excuusvideo" van Hans Teeuwen:

Bekijk de video van Dotan:

Videospeler inladen...

Meest gelezen