Videospeler inladen...

Coucke overweegt nieuw Anderlechtstadion in Neerpede

Marc Coucke, de voorzitter van voetbalclub Anderlecht, denkt eraan om een nieuw Anderlechtstadion te bouwen in Neerpede, naast de oefenterreinen van de club. Dat heeft hij gezegd in een reportage van "Pano", die morgen wordt uitgezonden. Coucke sluit echter een andere locatie "in het Brusselse" niet uit en ook de uitbreiding van het huidige Vanden Stockstadion blijft een optie.

De eerste optie die op tafel ligt, is de renovatie van het huidige Anderlechtstadion. "Dat is in België vaak de gemakkelijkste oplossing, maar nooit de goedkoopste", zegt Coucke daarover. Een tweede "vanzelfsprekende" oplossing is een gloednieuw stadion bouwen op de terreinen in Neerpede.

Dat terrein is ideaal gelegen: dicht bij de Ring rond Brussel, in de buurt van twee metrostations en op het grondgebied van de gemeente Anderlecht. "De derde mogelijkheid is een totaal andere plaats ergens in het Brusselse", stipt Coucke aan.

Zo sloot Coucke de Anderlechtdeal

Aan "Pano" is hij ook voor het eerst open over hoe hij de overname van de club heeft bedisseld met zijn vennoot en vriend Joris Ide. Niet tussen de soep en de patatten, maar tussen de winkelrekken van een Londens warenhuis.

"Joris zat tussen twee rekken waar net niemand anders was", vertelt Coucke. "Ik zag mijn kans schoon en zei: Joris, ik denk dat ik ga meedoen om Anderlecht te kopen. Als ik het doe, doe jij mee? "Ja", zei hij." Snel spraken ze tegen elkaar een prijs af en beide beloofden ze "extreme discretie". "Twee maanden later heb ik hem ge'sms't met de boodschap: "we've got it!"."

Meer morgenavond in "Pano" om 21.25 uur op Eén.

Videospeler inladen...

Meest gelezen