Videospeler inladen...

Slachtoffer antihomogeweld: "Ik wil me niet aanpassen aan een maatschappij waarin een hand vasthouden haat wekt"

In Brussel is opnieuw een homokoppel aangevallen en afgeranseld, deze keer door een groepje jongeren. De mannen doen hun verhaal op Facebook en aan VRT NWS. 

"Brussel, 2.30 uur in de ochtend, ik keer te voet naar huis terug samen met mijn echtgenoot." Zo begint Jonathan zijn relaas op Facebook over wat hem en zijn man Clément afgelopen weekend is overkomen aan de Beurs in Brussel.

"We lopen hand in hand. Een groep adolescenten begint ons te volgen, te bekijken en toe te fluiten. Koppig vervolgen we onze weg. 5 jongens blijven ons volgen. Ze beledigen ons, ze stellen ons intieme vragen over onze seksualiteit, ze intimideren ons. Ze lijken amper 18 jaar oud."

Ze beledigen ons, ze stellen ons intieme vragen, ze intimideren ons

"Clément houdt halt en probeert de dialoog aan te gaan. Ze omcirkelen hem. Ik neem de hand van mijn echtgenoot en zeg hen vaarwel. Ze maken aanstalten te vertrekken, maar 1 van hen geeft Clément plots 2 harde slagen in de nek. Ze zetten het op een lopen."

"Ik ben woedend, ik voel me machteloos en zwak. Ik maak een fout en roep hen achterna: "Stommeriken!". Ze keren rennend terug. Wij zijn met 2, zij zijn met 5. 4 van hen werpen zich op Clément, 1 valt mij aan. 2 andere jongens komen tussenbeiden en zeggen hen te stoppen. Ze vertrekken."

"We vervolgen onze weg. Op het Sint-Katelijneplein roept een stem ons. Het is een meisje dat deel uitmaakt van het groepje en alles op een afstand heeft gevolgd. Ze geeft ons enkele papieren terug die we tijdens het opstootje zijn kwijtgeraakt."

"Ze zegt ons dat ze het niet eens is met een relatie als die van ons, maar dat ze het onrechtvaardig vindt dat we daarvoor slagen kregen. Clément antwoordt haar dat het ons niet interesseert wat zich in haar bed afspeelt en dat we het fijn zouden vinden indien dat wederzijds zou zijn."

Ik haat de maatschappij omdat ze zulke idioten voortbrengt

"Ik ben kwaad op mezelf dat ik de jongens heb "geprovoceerd". Maar ik haat vooral de maatschappij omdat ze zulke idioten voortbrengt. Ik wil me niet aan deze zieke maatschappij aanpassen waarin een hand vasthouden haat en agressie opwekt."

"Wat me shockeerde, is hun leeftijd", voegt Jonathan nog toe in een gesprek met VRT NWS. "Ze leken hooguit 18. Dat is toch iets voor alle heterokoppels met kinderen of die kinderen zullen hebben: jullie mogen denken wat jullie willen over homoseksualiteit, maar als jullie jullie kinderen niet leren respect te hebben, worden ze mogelijk agressievelingen."

Lees hieronder het volledige verhaal van Jonathan (in het Frans):

Meest gelezen